Information
Search

Спеції

Топ Продажів
Аїр болотний 50 г
1

20.00 грн

Топ Продажів
Аніс звичайний 100 г, 1000 г
2

35.00 грн

Базилік 50 г
0

20.00 грн

Кмин чорний 50 г
0

30.00 грн

Насіння льону 50 г
0

15.00 грн

Розмарин 50 г
0

25.00 грн

Фенхель 100 г
1

35.00 грн

Показано з 1 по 7 із 7 (всього 1 сторінок)

Прянощі часто підробляють. Щоб такого не сталося, покупцеві потрібно уважніше їх вибирати.

Як правильно вибрати і купити спеції?

Перець. Довжина горошини чорного перцю повинен бути менше 5 мм. Для перевірки якості потрібно стиснути горошинку спеції між пальців. Натуральна горошинка розпадеться на великі осколки. Пальці трохи жирними. А підробка розсиплеться.

У натурального зеленого перцю оболонка трохи пухка, яскраво-оливкова. Білий перець оболонки не має.

Ядра запашного натурального перцю складає від 5-9 мм. Якщо опустити в воду, то ядра опустяться на дно.

Кориця. Цю спецію підробляють часто, особливо в порошку. Для перевірки доведеться капнути на спецію йод. Якщо порошок стане темно-синім, то це каси, дешева підробка.

Палички натуральної спеції кориці швидко розламуються. У підробки, навпаки, палички міцні, поділяються на волокна.

Шафран. Нечесні продавці замість шафрану пропонують покупцям сафлор, куркуму і сушену буряк. Натуральна приправа дорога, вона пофарбована в червоний однотонний колір. Для перевірки потрібно насипати щіпку порошку в стакан води. Якщо вода буде червоною, то це підробка. Натуральний шафран забарвлює воду в жовтуватий колір. У якісного шафрану аромат гіркуватий.

Гвоздика. Натуральна спеція має тільки коричневий колір, з різким запахом і гострим смаком. Якщо гвоздику скришити, то на руці залишаться сліди масла. Можна перевірити якість гвоздики по-іншому. Коли покласти бутон в воду, то підробка залишиться на поверхні, а натуральна пряність не потоне, але буде плавати під кутом в 45 градусів.

Кардамон. Натуральна спеція коричнева з відтінком зеленого кольору. Діаметр зерна не перевищує 2, 5 см. Якщо у спеції жовтуватий колір, то вона просушена неправильно. Пряність яскраво-зеленого кольору сигналізує, що її фарбували.

Куркума. Прянощі часто замінюють борошном, яку підфарбовують. Для перевірки слід шепотку порошку насипати в воду, якщо здасться біла муть, то пряність є підробкою.

Чорний кунжут. Це корисна і дорога спеція. Справжній кунжут при скачуванні залишиться чорним. Підробка, якщо її стиснути пальцями, перетворюється в золу.

Для отримання корисної інформації для покупця за вибором спецій

1. Краще купувати спеції, упаковані в скляну банку або фольгу. У такій упаковці якість і запах спецій зберігається. В упаковках з пластики, паперу, поліетилену часто продають спеції з додаванням крохмалю. Крім того, вони поглинають запахи поруч знаходяться продуктів.

2. При покупці спеції корисно їх понюхати, розтерти шепотку між пальцями. При покупці натуральної приправи покупець відразу відчує запах. Не бажано купувати готові суміші. Краще приготує їх самостійно, враховуючи свої смаки, з різних інгредієнтів.

3. При покупці в магазині слід уважно читати склад.

Якщо присутні підсилювачі смаку, фарбники і подібна хімія, то такий продукт не можна назвати корисним для здоров'я.

4. Розумніше приправи купувати насінням та молоти спеції перед застосуванням. Тоді в них зберігаються всі корисні речовини.

5. Більшість рослини через 6 місяців втрачають свої корисні якості, особливо якщо вони вже перемелені. З травня до 15 жовтня корисніше купувати свіжі пряні трави. В іншу пору року краще використовувати трави в сухому вигляді. Тоді свіжі трави вирощують в теплиці з додаванням хімії.

Останні відгуки