Френч преси
Френч-пресс - зручний пристрій для заварювання гарячих напоїв - кави та чаю. Даним терміном також означають сам спосіб заварювання.
Історія френч преса
Перші френч-преси з'явилися у Франції ще в кінці 19 століття. У той час цей товар вважався предметом розкоші, і був доступний лише невеликій кількості людей. Сьогодні прилад може придбати будь-який бажаючий. У спеціалізованих точках, які займаються продажем кави і чаю преміум класу, можна знайти френч-прес. Купити його на вигідних умовах можна в Інтернет-магазині.
Особливості приладу
Прилад складається з наступних компонентів:
- колба зі скла для френч преса ;
- циліндр із пластику або металу, куди поміщається колба;
- кришка;
- поршень;
- фільтр з металу.
Френч-пресс для кави - незамінна річ в будинку для кавоманів. З його допомогою можна приготувати напій з унікальними властивостями, який порадує не тільки своїх власників, а й гостей. Кава, приготований за допомогою френч-преса, має незабутній аромат і незвичайну густу структуру.
Френч-пресс для чаю дозволяє швидше заварювати напій, зберігаючи при цьому всі його властивості. Всі пристрої мають різні параметри:
- розміри колби;
- конструкція;
- якість матеріалів, які використовувалися при виробництві.
Дані параметри визначають вартість пристрою. Завдяки широкому асортименту товарів, можна підібрати найбільш підходящий для себе варіант, в залежності від індивідуальних переваг і фінансових можливостей. Вважається, що чим менше пластику використовується в пристрої, тим він надійніший і довговічніший. Металеві частини повинні бути стійкими до впливу високої температури.
Як приготувати чай або заварити каву в пристрої
Процес заварювання кави складається з наступних етапів:
1. Підготувати оптимальне співвідношення кави і води. Рекомендована доза - 4 чайні ложки меленої кави на склянку води. Помел повинен бути грубим, і за своєю структурою схожий на фракцію піску.
2. Довести до кипіння воду в чайнику.
3. Зняти ємність з киплячою водою з вогню на 30 секунд.
4. Залити воду в порожній френч-прес для його прогрівання.
5. Використовувати гарячу воду для прогріву чашок, щоб не утворився дисбаланс температур.
6. Засипати у френч-прес мелену каву.
7. Залити водою.
8. Обережно переміщати дерев'яною ложечкою.
9. Закрити колбу кришкою і залишити для заварювання на 3 хвилини.
10. Повільно опустити поршень вниз до самого дна.
11. Повернути носик приладу, після чого напій можна розливати.
12. Розібрати пристрій і ретельно промити його.
Процес заварювання чаю в приладі такої ж, як і в прикладі з кавою. Як правило, для цього використовується чай зелених сортів. Напій, приготовлений за допомогою френч-преса, максимально розкриває багатство його смаку і запаху при мінімальних витратах заварки.
Замовивши френч-прес для дому або для подарунка в Інтернет магазині, Ви істотно заощадите свій час і гроші, і отримаєте товар в максимально короткі терміни.