Нова пошта
Доставка від 70 грн, безкоштовно від 1500 грн
Доставка від 70 грн, безкоштовно від 1500 грн
Доставка від 45 грн, безкоштовно від 1000 грн
Оплата на віділенні
Оплата на сайте онлайн
Основні характеристики | |
Вид | Розчинний |
Тип | Зелений чай Матча |
Особливості | Вегетаріанські Дієтичні Натуральні Органічні |
Термін зберігання | 36 місяців |
Призначення | Для схуднення |
Пакування | Пластикова банка |
Фасовка | 100 г |
Країна-виробник товару | Україна |
Походження | Японський |
Так називаються листя тенча, що ростуть в тіні. Цей сорт чаю в Японії дуже популярний і затребуваний. Він високо цінується японцями, які вважають, що саме чай матча робить їх здоровими і продовжує молодість.
Подрібнені листи чаю матча застосовують в якості важливого компонента сучасних косметичних засобів, їх додають в десерти, різні страви.
Збір чайних листочків можна починати через 3 місяці з першого весняного дня. У першому зборі зазвичай наймолодше листя, з яких виходить високоякісний напій. Цінителі даного чаю легко розрізняють за смаком, ароматом і відтінку напій з перших листочків.
Чай відрізняється насиченістю смаку, солодкуватий. Якщо в напої відчувається гірчинка, значить, ви або заварювали його в занадто гарячій воді, або купили низькоякісний продукт.
Чайні листочки повністю розчиняються у воді, зміцнюючи організм. Таким чином, ви вживаєте всі чайне листя, тут немає необхідності викидати заварку. Ви насичуєте організм корисними антиоксидантами.
Дослідження показали, що в даному чаї зміст актиоксидантною речовин в 7 разів вище, ніж в чорному шоколаді і в 60 разів більше, ніж в шпинаті.
Як відомо, зелений чай, в тому числі і матчу, має безліч корисних якостей, проте слід враховувати, що в їх складі є кофеїн, тому не рекомендується вживати такі напої за 4 години до сну. Даний сорт чаю має також один нюанс. У процесі досліджень було виявлено, що в складі його листя є свинець. Це стосується рослин, що росли в Китаї.
В цій країні забруднення повітря істотно більше, ніж в Японії, тому листи вбирають в себе свинець. Що стосується інших чайних сортів, то після їх заварювання листи викидаються, а в ситуації з цього сорту чаю свинець потрапляє в ваш організм разом з листям.
Для отримання від чаю максимальної користі необхідно його правильно заварювати.
Тут не обійтися без мірної чашки, щоб максимально точно відміряти кількість води, а також спеціальної чашки тяван для самого процесу заварювання. Краще вибрати порцелянову або кераміку.
Важливим елементом також є мірна ложка, зроблена з бамбука і має назву тясака. У неї насипають 1 грам порошку. Через брак ложки даного типу, можна скористатися звичайною чайною, але слід враховувати, що 2 мірних бамбукових ложечки рівні одній чайній ложці.
В процесі заварювання потрібно буде використовувати ситечко, з його допомогою ви очистите порошок від різних грудок, а також тясен - своєрідний бамбуковий віник, без якого не обійтися.
Як приготувати слабкіший напій? Його ще називають усутя. Для цього потрібно взяти 2 грами заварки, помістити в попередньо підігріту піалу і залити гарячою водою. Віночком все перемішується до отримання однорідної масси. Слабо заварений напій густий, він має гіркуватий присмак і світло-зелений колір.
Як приготувати міцний напій? У підігріту, суху посуд кладуться 4 мірних ложечки порошку і заливаються 50 мілілітрах води. Суміш повільно перемішується. Якщо все виконано правильно, то Койта буде терпкувато-солодкої, на вигляд це тягуча суміш, що має зверху пінку.