Нова пошта
Доставка від 70 грн, безкоштовно від 1500 грн
У кошику порожньо!
Доставка від 70 грн, безкоштовно від 1500 грн
Доставка від 45 грн, безкоштовно від 1000 грн
Оплата на віділенні
Оплата на сайте онлайн
Основні характеристики | |
Матеріал основи | Бамбук |
Тип | Вінчик Ложка |
Країна-виробник товару | Китай |
Вперше часен для матчу був придуманий в стародавньому Китаї. Однак вдосконалили і надали віночку ідеальну форму в 12 столітті в Японії. Матчу - це чайний лист, який перемелюється на кам'яних жорнах в найтоншу пудру. Для того, щоб отримати густу і ароматну піну в процесі його заварювання, потрібен такий же найтонший інструмент - часен. Традиційним віночком для маття початківця майстра вважається Часен Казухо. Він має 96 волосків, кожен другий з допомогою особливого плетіння зібраний всередину.
Наприклад, для збивання міцного чаю маття (Койта) використовують більш грубий бамбуковий віночок з меншою кількістю ворсинок (40-60). Для приготування слабкого маття (усутя) потрібно вибирати більш тонкий віночок з великою кількістю ворсинок (70-120).
Розмір:
Висота 11,5 см
Діаметр 5,5 см
Перед кожним використанням необхідно замочувати віночок в холодній воді на 30 хвилин. Якщо ви поспішаєте, то замочіть його в гарячій воді на кілька хвилин. Так віночок стане м'яким і буде менш схильний до пошкоджень. При збиванні порошкового чаю матчу будьте обережні, не використовуйте надмірну силу при збиванні, щоб не пошкодити волоски.
Під час чайної церемонії завжди потрібно ставити віночок волосками вгору. Після використання необхідно акуратно промити віночок теплою водою і добре просушити, щоб уникнути гниття. Чи не кладіть мокрий віночок в пластиковий футляр - він призначений тільки для транспортування. А для тривалого зберігання рекомендуємо використовувати керамічну стійку для Часен. Зберігайте віночок в сухому, прохолодному і добре провітрюваному місці.
Обсяг 1 г.